=Oslo-selgere tjener på å betale skatt

Vampus har helt rett i at ledelsen i magasinet =Oslo virker temmelig defensive når det gjelder muligheten for å bli selvhjulpne.

At de er en non-profit organisasjon er helt naturlig, men iniativtagerne kan likevel velge å klare seg uten offentlig bevilgninger. Reklame eller ikke spiller mindre rolle, men med en enorm salgsuksess burde det være mulig å finne andre måter å finansiere driften på enn smuler fra det offentlige.

Akkurat som folk med vansker får mer verdighet ved å selge fremfor å tigge, ville prosjektet være mer imponerende hvis det klarte seg selv.

Diskusjonen om selgerne skal betale skatt reflekterer en mangel på idéer om hvordan selgerne skal kunne ta det neste skrittet, bort fra unntakstilstanden det bør være å leve på gaten fra hånd til munn. Selvstendighet bør være et mål både for magasinet og selgerne. Skatt og oppsamling av pensjonspoeng er nok et skritt mot et bedre liv.

Hvis hovedfokus de neste månedene skal være å kjempe for å beholde trygd og slippe å forholde seg til likningskontoret, blir =Oslo kun en halv seier.

Nå ønsker jeg at muligheten for å løfte seg selv etter håret fra tigging til arbeide skal være så enkel som mulig. For all del, finn måter å være fleksibel på. Tiltak som høyere frigrense og fleksible overganger mellom trygd/arbeidsinntekt er viktig, men de må gjelde alle. Selgere av =Oslo må omfattes av samme regelverk som andre som får støtte.

Teksten i magasinet er forøvrig fremdeles som å lese en skoleavis. Stoffet har stort forbedringspotensiale, men jeg vil likevel se etter når neste nummer kommer ut og kjøpe det.

Morten Drægni har også blogget om saken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: