‘Martyr’ avslørt som dårlig journalist

Norske kommentatorer hyllet i samlet kor journalist Judith Miller for å gå i fengsel for å forsvare en kilde.

Jeg syntes det var merkelig å fremstille en person som så tydelig hadde deltatt i en bakvaskelseskampanje manipulert av folk fra Bush-administrasjonen som helt. Det kan da ikke være denne typen spredning av falske rykter presseprinsipper om anonyme kilder skal beskytte.

Etter at Judith Miller de siste dagene har vitnet og blitt sluppet fri, har hennes arbeidsgiver New York Times gått saken nærmere etter i sømmene. Rapporten er avbalansert, men viser en journalist som nærmest har løyet for kolleger og ikke husker hvor nøkkelopplysninger i notatene kommer fra, samt en redaksjon som sviktet sine lesere ved å ikke etterprøve informasjonen fra en av sine egne. Anonyme kilder i redaksjonen andre publikasjoner har snakket med antyder at hun neppe kommer tilbake.

Mediakommentator Jay Rosen gir en grundig kommentar til utviklingen i saken og hva som blir sagt om den på internett.

Forsvaret fra avisen og andre mediefolk for noen måneder siden viser en manglende kritisk innstilling til kolleger. Man går i forsvar selv i dårlige saker uten å se på realitetene. Abstrakte prinsipper blir viktigere enn hva som er fornuftig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: