Rene kvinnestyrer for likestillingen

«Forsøk med rene kvinnestyrer må settes i gang gjennom lovregulering», mener leder Alvhild Sylte i foreningen Feministiske Direktører. Hun fester stor lit til forskerne Øyvind Bøhren og Øystein Strøm som viser at kvinner i styrene svekker lønnsomheten, men finner ingen grunn til å fortvile på vegne av medlemmene sine.

«Alle vet at mannlige styregrossister treffes på rypejakt, mens kvinner nettverker under arrangering av veldedighetsball», forklarer den engasjerte feministen. «I skolen har det vært snakk om rene gutte- og jenteklasser. Jeg mener dette kunne være løsningen for styrearbeidet også. Da kan de råeste mannlige styremedlemmene herje så mye de vil uten å bli beskyldt for å bruke hersketeknikker på det svake kjønn, mens kvinnene kan være kreative og tenke langsiktig uten å bli avbrutt av tirader om virkelighetens verden.»

«I dag finnes det masse materiale på styrer med kun menn», sier nyinnsatt likestillingsminister Karita Bekkemellem. «En endring i loven som tvinger 40 % av styrene til å bestå kun av kvinner vil gi mye interessant datamateriale til fremtidige undersøkelser.»

Jurister Typisk Tor Andre har snakket med ser ikke bort fra at aksjonærer vil kunne reise erstatningssøksmål mot bedrifter som til tross for forskningsresultater insisterer på å sette sammen styrer som gir lav lønnsomhet. Resultatene til Bøhren og Strøm blir derfor avgjørende for de som fremdeles insisterer på suboptimale sammensetninger av styret som inkluderer kvinner og ansatte.

Kilde: Fake News Network

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: