Magasin for mannfolk

Helgeavisene blir stadig tjukkere. De har gjort det klart at damer på 32 er hovedmålgruppen, så finnes det noe å kjøpe for mannfolk? Jeg teller ned i omvendt prioritert rekkefølge hva gutta bør bruke avisbudsjettet på.

VG – For deg som ikke synes Dagbladet er femi nok
Jeg hadde tenkt å kjøpe avisen i dag, men steilet etter å ha sett forsiden. Hvem er interessert i hvorfor Anne Kath. ikke vil ha barn? Noen andre kjente kjøpte VG, så da fikk jeg tatt produktet i nærmere øyensyn likevel. 3 kjendisportretter hakket mer intime enn Se og Hør på 80 sider er fantastisk patetisk. Mat og moter preger magasinet. De får et par pluss for et bra anslag på populærvitenskap og et veldig bra foto av Erna. Konklusjonen er at jeg aldri kommer til å kjøpe VG igjen på lørdag.

Dagbladet – For damer og myke menn
Magasinet slumper borti en og annen artikkel som er verdt å lese, men innholdet er temmelig tynt på mening. Portrettintervjuet irriterer meg mest. Det hører hjemme i avisen, isteden er det som regel forsideoppslaget hver lørdag. Reklame, vinkling og lay-out røper at målgruppen er damer. Greit. Yoplait-reklamene og ukens kjendis klarer seg sikkert uten meg.

Dagsavisen – Kultur, liksom, men først og fremst USA-avis
Jeg har tidligere snakket om at satsingen virker litt uklar, men New York Times-bilaget gjør meg til en sikker leser. Lørdagens utgave ser ut til å bli spisset litt, men den er lest ferdig fortere enn Aften Aften på en mandag om sommeren.

Aftenposten – Full pakke, nå også kunnskapsmagasin
A-magasinet på fredag var lovende. Helt fra starten har jeg likt ambisjonen om å satse på kunnskap. Forsiden fikk varsellampene til å ringe, men adopsjonsartikkelen klarte å heve seg over det private. Faktisk var den så bra at jeg ble skuffet over at den ikke var lenger. Mitt råd er å kutte noe av småstoffet og la minst en artikkel strekke seg over 10 – 12 sider. 3 psykologispalter virker litt i overkant, men stoffmiksen ellers er bra. Til og med matspalten har en lovende vri med å la en kokk snakke om mat. Vi får se hvordan spaltene utvikler seg i ukene fremover. Prisen jeg må betale er et ubrukelig livsstilsmagasin på lørdager, men A-magasinet er verdt det.

Dagens Næringsliv – Eneste avis i Norge som kan skrive en feature
Norges beste kommentatorer, blant annet Alstadheim, skriver analyser på de første sidene. Etter noen økonominyheter kommer de eneste lange artiklene i Norge det er verdt å lese. Alt treffer ikke 100 %, men journalistene i Dagens Næringsliv klarer å bygge opp en historie bedre enn noen andre i gamlelandet. Jeg føler også sakene får den plassen de fortjener. Portrettintervjuet er i en klasse for seg selv. Se det. Her var det en avis for mannfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: