Engelsk er norsk sidemål

Nordmenn er dårligere i engelsk enn de tror, men faktum er likevel at verdens nye latin nærmest blir absorbert gjennom inntak av store mengder populærkultur. Det er knapt å regne som et fremmedspråk. Alle forstår det og de fleste klarer å gjøre seg forstått på engelsk.

Skal regjeringen være litt ambisiøs må den fortsette arbeidet med to obligatoriske fremmedspråk i skolen. Hvilket i realiteten ikke er mer enn ett hvis jeg har rett i at engelsk i praksis er å regne som sidemål for nordmenn flest. Utdanningsminster Øystein Djupedal møter sunn motstand fra egne støttespillere, fagforeninger, forskere og Attac, for å senke kravene.

Nå kan selvsagt elever velge løp med flere fremmedspråk selv om det ikke blir obligatorisk, men retningslinjene for hva alle må i gjennom i skolen sier noe om hva som er viktig. Språk og kultur er en viktig kompetanse for fremtiden. Jeg ønsker at alle elever skal bli utfordret til å lære mer enn norsk og engelsk.

Flere elever som skal velge et fremmedspråk har den fordelen at utvalget av kurs som tilbys vil bli større. Skolene vil kunne tilby mer enn fransk og tysk. SV må da være interessert i å bidra til å løsne opp i en anglosaksisk monokultur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: