Kutt symbolfradrag til kjernevelgere

Regjeringen ga skatteøkning, som de lovte. Rettmessig syting over dette finnes det nok av andre steder.

Dyre symbolfradrag irriterer meg mer. I dette statsbudsjettet gjelder det særlig økning av fradrag for fagforeningskontingent. Rettmessig syting over at dette er betaling for valgkampstøtte kan dere finne andre steder.

I mitt ideelle skattesystem er det langt færre fradrag. La det være så forutsigbart og enkelt som mulig å vite hva likningskontoret vil ha. Skatt for privatpersoner skal ikke være en sudoku hvor den med flest fradrag og mest finlesing av veiledningen vinner.

Utvidelser av disse gavepakkene til kjernevelgere skaper et skattesystem som en sveitserost. Greit at fagforeningskontingenten ikke utgjør de største hullene, men det er ingen grunn til å gjøre det større.

Det samme gjelder selvsagt den borgerlige regjeringens fradrag for veldedige gaver til skjønnsomt utvalgte organisasjoner.

La oss sette det hele på spissen. Fjern fradrag for fagforeningskontingenten og bruk beløpet til å heve minstefradraget. Vil regjeringen gi skattelette til lavtlønte og trygdemottakere eller medlemmer i LO?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: