Rødgrønn uenighet avtalt spill?

Arbeiderpartiet og SV syntes det var helt greit med demonstrerende partikamerater utenfor Stortinget forrige uke. Når Senterpartiet klager over skatteprofilen gremmer statsrådene seg, i følge Aftenposten.

Det hadde vært interessant å få vite reglene for når intern uenighet er greit. Avtaler partiene på forhånd visse saker hvor det skal være en passe mengde krangl, for så å utpeke hvem som er de offentlige djevelens advokater for saken? Ble man sure på Senterpartiet fordi det avtalte manus for uenighet ikke ble fulgt?

Godt mulig at de rødgrønne prøver seg litt frem nå, men mitt inntrykk er at flertallsregjeringen vi har er langt mer uklar enn Bondevik-kollegiet. Det er vanskelig å skille mellom hvilke standpunkter som kommer fra regjeringen, statsråder, partier og fraksjoner. Og jeg leser mye aviser og prøver aktivt å finne ut av det.

Motstandere vil bruke uklarhet om 2 og 4 år for alt det er verdt i valgkampene ved å kritisere de dummeste uttalelsene og klistre dem til regjeringen. Og i den grad politisk uenighet utvikler seg til et avtalt spill vil det bli gjennomskuet både av kommentatorer og velgere. Troverdigheten til alle involverte vil være truet.

Ikke at jeg ville hatt så mye i mot at regjeringen Stoltenberg gikk i den fellen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: