Gjør =Oslo mer solid

London-tur kjøpte jeg to nummer av ‘The big issue‘, et magasin som selges av uteliggere i byen. Tiltaket inspirerte =Oslo som bloggen tidligere har anbefalt å støtte opp om. Jeg gjorde derfor en rask sammenligning.

Det kan være litt urettferdig å sette et ganske nytt magasin opp mot en veteran og kjempesuksess, men jeg tror det kan si noe om hva som skal til for å skape en langvarig suksess i Norge.

  • Design. Svakheten til ‘The big issue’ er inntrykket av å kjøpe et kundemagasin til et halvstort firma. =Oslo har en vellykket og dristig utforming. Redaktøren har bakgrunn fra design, hvis jeg ikke husker feil.
  • Innhold. ‘The big issue’ kjører en blanding av kjendis/kulturstoff og kritiske kommentarer til det britiske samfunnet, alt skrevet på et nivå som nesten når opp til konkurrerende aviser. =Oslo har en uklar blanding av ‘Etter skoletid’-dikt, private portretter og skolestiler. Det norske tiltaket er bygd på offentlige midler. Hvor lett er det å være kritisk til norsk sosialpolitikk når sosialdepartmenet og sosialetaten står for brorparten av innsatsen?
  • Finansiering. Bredden i bidragsytere for stiftelsen ‘The big issue’ er imponerende: Offentlig, personer, organisasjoner, bedrifter og egne aktiviteter bringer penger i kassen, i tillegg til salg av magasinet og reklame. =Oslo satser kun på salg og bidrag fra det offentlig, og er dermed veldig sårbare for endringer i rammebetingelsene. Ledelsen har vært veldig klar på at de ikke ønsker bidrag fra næringslivet eller annonsekroner.

Etter min mening ville =Oslo stå langt støere med bredere finansiering. Innholdet bør få sitt eget særpreg, men både bredere stoff og mer kritiske artikler ville være en fordel. Kvaliteten på teksten burde vært langt høyere etter tre nummer. Designet er særpreget og en fryd for øyet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: