Skryt for Sudan-innsats til regjeringen

Morten Drægni kommenterte i en tidligere artikkel på bloggen at høyresida blir sytete og bitre uansett resultatene. Jeg gir gjerne skryt for bra gjennomføring, og nå tar de tak i massakrene i Darfur på en konkret måte ved å varsle at Norge vil sende FN-tropper til Sudan.

Forrige regjering var tragisk nok bundet opp i fredsavtalen mellom styresmaktene i Khartoum og geriljaen i sør. Arbeidet var viktig, men hindret handlingsfriheten til å jobbe med situasjonen i Darfur. Sikkerhetsrådet i FN blir holdt i tømme av veto fra Kina, som trofast støtter opp om makthaverne i Khartoum på grunn av sterke oljeinteresser.

For en videre oppfølging er Nicholas Kristofs artikkel vel verdt å lese. Blant forslagene som er aktuelle for Norge er å gi pengebidrag til eksisterende fredsskapende styrker i området sendt av den Afrikanske Union.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: