Gidder ikke se ‘En dag i livet’

Så mange filmer, så kort tid. For å få sjansen til å slakte en film på sviktende grunnlag skriver jeg denne forklaringen på hvorfor jeg står over en film på kino.

Verste genren Hollywood lager er filmer striglet for å vinne Oscar. Som regel blir de sluppet i flokk ved disse tider. Etter hvert har jeg funnet interessante romantiske komedier, kostymedramaer, western og grøssere, men et sted sier det stopp for meg også.

Karrieren til regissør Lasse Hallström startet strålende med den morsomme og velbalanserte ‘Mitt liv som en hund’. Deretter gikk det raskt utforbakke, med en liten opptur for ‘Hva skjedde med Gilbert Grape?’. I dag produserer han sentimentale, seriøse Oscar-agn med liksom-dype karakterer på løpende bånd.

Koblingen skuespillere og roller får alarmen til å ringe. Morgan Freeman har uten opphold spilt vis, stille, gammel høvding i over 10 år. Han har et sterkt behov for en stor dose Møllers tran for å vekke opp karrieren. Robert Redford tar opp tråden som spirituelt, tøft mannfolk. Jennifer Lopez er kvinnfolk i nød. Og dermed mangler vi bare en barneskuespiller som skal tine opp isfrontene mellom de voksne for å gjøre komedien perfekt.

For å være sikker på at ingen tror at dette er seniorutgaven av ‘Brokeback Mountain‘ forsikrer hovedpersonene i traileren, leende, om at de ikke er homser. Så vet vi det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: