Superhelter i fare

Buffy-skaperen Joss Whedon som tegnerserieforfatter tente interessen min for X-Men igjen.

Astonishing X-Men: Dangerous‘, fortsettelsen av samarbeidet med John Cassady, etablerer en ny motstander for mutantene. Den beste delen av historien er oppbyggingen mot avsløringen av slemmingen.

X-Men blir mesterlig manipulert inn i en felle hvor de må konfrontere en motstander som kjenner dem svært godt. Og det er ikke snakk om en kjent skurk som våkner til live eller en tidligere helt som er blitt ond, klisjéene for superhelthistorier. Avsløringen klarer å være både overraskende og logisk.

Når jeg går tilbake til storhetstiden til X-Men under Chris Claremont fra 80-tallet nå, virker historiene veldig melodramatiske og humørløse. De er fortsatt bra fortellinger som effektivt definerer en interessant gruppe med karakterer, men Joss Whedon får til alt dette og gir superheltene en liten innsprøyting med humor i tillegg.

En original skurk, god oppbygging og spenstig dialog gjør den første halvdelen av samlingen så underholdende at jeg knapt klarte å sitte stille.

I andre del forfaller imidlertid alt til store kamper. Humoren, overraskelsene og de interessante karakterene forsvinner i bakgrunnen. Merkelige hopp i flyten og uklare løsninger på konfliktene gir meg mistanke om at noen sider ekstra på å fortelle historien ville hjulpet.

‘Dangerous’ blir langt mer ujevn enn første samling i serien. I sum er den svakere, men likevel vel verdt en titt. Nå som arbeidet med ‘Serenity‘ er ryddet av veien er det å håpe at han kan konsentrere seg mer om å levere høyeste kvalitet på tegneseriene før han kaster seg over nye filmprosjekter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: