Vanskelige kvinnelige kilder

Thomas Spence i Aftenposten har desperat prøvd å få noen kommentarer fra kvinnelige ledere til Høyres problemer. Det var langt fra lett. «Flere fremtredende kvinner vek kontant tilbake for å gi råd til Høyre», skriver han. Deretter listes fire navn opp.

For få uker siden skrev Kjetil Østli en kommentar om hvor vanskelig det var å få kvinner til å si noe til avisen. Artikkelen til Spence ser ut til å bekrefte det. For å ikke bli beskyldt for å være ubevisst lister han opp alle som nektet å uttale seg.

Etter min mening fremstår de som ikke ville si noe som de smarteste. ‘Fem på gata’ er ‘Fem på gata’, selv om du intervjuer næringslivsledere. Partimedlemmer eller folk som har en faglig bakgrunn for å snakke politikk er mer interessant bakgrunnsstoff.

Dagens Næringsliv har vært langt dyktigere til å få kvinnelige ledere til å uttale seg om Høyre. Aftenpostenjournalistene bør vurdere om evnen til å få kildene i tale er et spørsmål om dyktighet mer enn kjønn.

Når jeg leste Østlis kommentar følte jeg at det kunne stemme, men det er sannsynligvis fordi det stemmer med klisjéene om hvordan kvinner kommuniserer.

Uansett er det interessante synspunkter og faglig dyktighet som bør telle, ikke kjendisfaktor og kjønn. En god journalist vil klare å finne frem til de rette kildene og lure noen gode uttalelser ut av dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: