Telepopulisme uten fotfeste

Lavere telepriser for nordmenn i utlandet, krever samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Likevel fører partiet hun kommer fra, Senterpartiet, og regjeringen en politikk som systematisk undergraver mulighetene for dette.

Ministeren forteller svært folkelig over hvor ille prisene var når hun nylig var i Spania. En viktig grunn til dyre priser er at regjeringen fra i år la 25 % moms på utenlandssamtalene. Hvis hun er så bekymret over dette burde hun først stoppe denne prisdrivende avgiftsøkningen.

Fortjenesten på samtaler i utlandet sitter den lokale operatøren med. Å regulere Telenor og NetCom hjelper norske kunder null og niks. Besøkende utlendinger får hele gevinsten, mens nordmenn betaler like mye som før.

Løsningen for samferdselsministeren er å gå til EU (som hun forresten mener ikke burde eksistert og Norge skal ha minst mulig med å gjøre). Organisasjonen har diskutert reguleringer av telebransjens prisnivå lenge før Navarsete var på ferie i Spania og oppdaget hva det kostet å ringe.

Erfaringene med regjeringens generelle konkurransepolitikk så langt har vært nedslående. Næringsinteresser vinner alltid over forbrukerne. Konkurransetilsynet prøver å tale kundenes sak, men blir overprøvet av Fornyingsminister Heidi Grande Røys. Dagens Næringsliv kaller henne i dag Fordyringsministeren.

Konkurransetilsynet ville hindre en fusjon som ville gi Prior tilnærmet monopol på egg. Ministeren er enig i at konsekvensen vil bli dyrere mat, men mener at den prisen er vel verdt for å skape en stor og sterk norsk produsent av egg som kan hindre konkurranse utenfra. Hva forbrukerne mener er neppe tatt i betraktning.

Et fromt ønske om lavere telepriser hjelper lite når regjeringens politikk fører i motsatt retning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: