Ytringsfrihet diskuteres ikke i Fremskrittspartiet

Med velvilje kunne man tolket avslutningen av Siv Jensens kronikk i Dagens Næringsliv om regjeringens håndtering av Muhammed-saken som avansert ironi, men jeg tror hun er alvorlig: «[Fremskrittspartiet] diskuterer gjerne politikk, men ytringsfriheten diskuterer vi ikke.»

Det er mange grunner til å kritisere muslimske talsmenn. Både reisende imamer fra Danmark og leder av muslimsk råd i Norge, Muhammed Hamdan, ser ut til å like å tale vertskapet etter munnen. I Vesten er ytringsfriheten bra, blant trosfeller i utlandet overvurdert. Alle som prøver å få uttalelsene til å passe i hop, må lure på hva de egentlig mener.

Alle feilskjær til tross, den norske regjeringen har vært konsistent fra første stund. For all del, kritiser umusikalitet, men jeg vet i hvert fall hvor jeg har Stoltenberg og co. I Danmark var regjeringen drittøff så lenge det ikke hadde konsekvenser, men de la om tonen når næringslivet ble rammet og ambassader begynte å brenne.

Jeg foretrekker konsistens i budskapet, enten det er muslimer eller vestlige politikere.

Mange liberalister i Norge skulle sikkert ønske at Fremskrittspartiet var like ideologisk prinsipielle i saker som kommunepolitikk, næringsstøtte og intern kommunikasjon som når det gjelder Muhammed-saken. Da hadde kanskje til og med jeg stemt på dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: