Vellykket oversikt over asiatisk pop-kultur

Nå har jeg gått rundt noen måneder og tenkt at et magasin om manga og anime hadde vært gøy å lese. Masse informasjon finnes på internett, men et godt redigert månedelig blad gir bedre oversikt. Og så er det mulig å lese på t-banen.

Plutselig en dag i forrig uke oppdaget jeg Neo i hyllene på Narvesen, et blad som dekker nettopp disse temaene og asiatisk film generelt. Akkurat hva jeg så etter!

Tidligere har jeg forkastet noen kandidater fordi preget av reklame og overfladiske handlingsreferater har vært overveldende. Neo er redigerer effektivt og kritisk. Noen fan-favoritter får gjennomgå, som Yu-Gi-Oh! og Seraphic Feather, mens nye, lovende stemmer blir trukket frem.

Artiklene gir oversikt over større temaer. I det siste nummeret får romantikk i japansk tegnefilm en grundig gjennomgang. I tillegg til kunnskapsrike kritikker, kommentarer og omtaler, gir Neo ofte innsikt i japansk kultur og levemåte. Disse innslagene gir større grunnlag for forståelse av handlingen i anime og manga. Til og med artikkelen om ‘Memoirs of a Geisha’, en film som virker laget av et kulturelt handikappet team, er forholdsvis interessant.

Er kvaliteten på mars-nummeret representativ blir dette et fast innslag på den månedelige magasin-menyen min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: