Hotell Karaoke

Å gaule ‘Hotell California’ foran en bar med fulle nordmenn er kanskje ikke alles idé om en vellykket utekveld. Holdningen er annerledes i Kina. Mange vil huske scenen fra ‘Lost in translation’ der hovedpersonen går med en gruppe japanere på noe som ser ut som et hotellrom for å synge av full hals. Kina har adoptert samme systemet.

Vertskapet mitt hadde blitt spurt hvordan karaoke fungerte i Norge. Hun svarte at det ikke var så veldig stort i gamlelandet. «Men hva gjør dere da når dere er ute og har lyst til å synge?» spurte kineseren. ‘Så svinger vi på seidelen igjen’ var nok ikke det han tenkte på.

Etter en innflyttingsfest med noen norske studenter, journalister og ambassadefolk var det noen som foreslo karaoke. Min eneste erfaring med offentlig sang så langt var å synge ‘Splitter pine’ i duett med søsteren min på Singstar juleaften.

Vel fremme på etablissementet kommer vi inn i en resepsjon med flere valg av rom, servering og hvor lenge vi ønsker å være der.

DSCN0029

Deretter geleider vertskapet oss gjennom korridorer med flere andre rom og selskaper, til vårt eget avlukke.

DSCN0028

Priser og servering blir avtalt fra en meny med enkel varm mat, snacks og drikke.

Så er det bare å synge av hjertets lyst. Utvalget var bra i vestlige sanger, alt fra ‘Hotell California’ (illustrert av filmen Deperado, av en eller annen grunn) via power ballads (mye 80-tallet på videoene) til ABBA. Kinersere vil nok tatt sangen litt mer seriøst, men allsang, klapping og showing er mer nordmenns stil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: