Kinamat 2: Snacks i hutong

Rett ved Lamatempelet er det en en samling hutong, bakgater, hvor folk bor i små hus med felles toaletter. I hvert kvartal ligger det matbutikker med grønnsaker og kjøtt. Å henge skinkesteiken utenfor huset hadde neppe falt i smak hos helsetilsynet i Oslo. Slakteren reklamerer for varene sine ved å henge det opp som til høyre i bildet.

DSCN0053

På veien mellom husene fant vi en liten butikk med et bredt utvalg av snacks. Nysjerrige spørsmål om noe fritert fisk og noen rekeboller førte til smaksprøver. Vi kjøpte med oss en pose sukker-glaserte nøtter med et hint av salt og chili, samt noen boller.

Bakverket virket som om det var laget av butterdeig og fylt med en brun masse. Makronfyll? Sjokolade? Nei, det var en søt bønnestuing. Grønnsaksmaken var tydelig når jeg visste hva det var. Så lenge ikke fyllet ble så dominerende fungerte det overraskende bra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: