Kinamat 4: Schezuan

Stort var sjokket mitt når jeg oppdaget, både ved å snakke med andre og prøve selv, at Dinner knapt er Schezuan. Maten er fremdeles sterk og god, men har få av de rettene som forbindes med landsdelen i Kina. Kjøkkenet er blant de mest utbredte, fordi mange fattige fra området har spredd seg til alle andre deler av landet.

Ser jeg noe som ser uspiselig ut på et spisekart er det bare å bestille. Måltidet startet denne gangen med manet i eddiksaus. De må være tørket på en måte, for de var langt fra så gelé-aktig som ventet. Konsistensen var svært fast og hard, men ikke det minste seig.

DSCN0082

Smaken kan beskrives som mer agurk enn agurk. Slett ikke vondt, men heller ikke så interessant. Nå har jeg prøvd det, men kommer neppe til å gjøre det ved en annen anledning.

DSCN0083

To ganger i gryten svin’, først stekt og så kokt, lå nærmere norsk flesk i smak enn de tradisjonelle filetene i biter. Stangselleri og paprika var hovedgrønnsakene. Chili-smaken holdt seg ganske i bakgrunnen.

DSCN0084

Som tilbehør fikk vi ris, spinat, samt potetstrimler fritert med chili og koriander. Haugen over holder til et kompani. Vi var to stykker som gaflet i oss til lenge etter at jeg var mett uten å være i nærheten av å tømme tallerken.

DSCN0086

Kongen av måltidet var ribbene. På fotografiet i menyen så de små og greie ut. Stort var sjokket når de var tre ganger så lange som bjelkene i en sparerib og og med kjøttmengder som på en kotelett. Bestillingen på fire til to personer var langt over mål.

En tørrmarinade med mye chili, årløk, urter og kummen hang utenpå i store klumper. En bit ga en herlig brennende smak med et touch av Midt-Østen.

Idéen om å servere gnage- og grisemat med plastikkhansker er ypperlig, langt bedre enn en haug servietter.

1 kommentar »

  1. […] dukker for eksempel en av mine favoritter, dobbeltstekt svin, opp. Nå har jeg også fått en nærmere forklaring på hvordan retten lages. En kinesisk […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: