Perfekt Poppins

Shanghai hadde vært mye morsommere med en av guidene mine fra Beijing eller Sør-Kina. Det var langt tyngre å klare seg på egen hånd og ikke ha noen å diskutere inntrykk med etter en lang dag på byen. Mer om dette og resten av mine Kinamat-artikler når jeg får tilgang til internett fra min egen maskin.

London fikser jeg på egen hånd. Og musikal står alltid høyt på programmet.

Mary Poppins fikk gode kritikker etter premieren, så den var på kanskje-listen min allerede i høst. Men en scene-versjon hørtes litt overflødig ut.

Superprodusent Mackintosh vet imidlertid å skru sammen et godt show. Melodiene og noen av karakterene er med fremdeles, men her er det lagt til mye nytt materiale som holder god kvalitet.

Når Mary Poppins tidlig stemmer i at hun er ‘practically perfect’, så nynner man med nesten som om det var en slager fra filmen. Den gang ei. Sangen er bare et av flere eksempler på nyskrevet musikk som glir naturlig inn. I forhold til filmen er melodiene og tekstene langt bedre som musikal-materiale, fordi det bringer historien videre. Et nummer hvor lekene blir levende er det eneste jeg føler er uklart og unødvendig.

Dansing spiller en viktigere rolle, alt er koreografert perfekt. Stepping må selvsagt med i et stort nummer på taket med feiere. Scene-magi gir flere storøyde øyeblikk.

Historien har tatt med nye episoder bedre egnet for scenen, lagt og utvidet karakterer og spunnet videre på temaer fra bøkene filmen opprinnelig bygde på. Julian Fellowes, mannen bak manuset til Gosford Park, har sydd alle trådene godt sammen.

Billy Elliot hadde mer dans og store opptrinn, men var langt fra bedre en filmen. Musikken fungerer ikke utenfor musikalen. På Mary Poppins virket både nostalgiske voksne og storøyde barn like entusiastiske. Jeg regner meg i siste gruppe og mener musikalen er bedre enn filmen jeg vokste opp med.

Av de West End-showene jeg har sett ville jeg satt Mary Poppins øverst på min anbefalingsliste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: