Kinamat 14: Gatemat

Shanghai uten guide førte til mer trasking på gaten og utforskning av kollektivtrafikken. Kanskje er det grunnen til inntrykket mitt av et mer aktivt miljø for gatemat. At hotellet var plassert i en hovedgate som skar gjennom gamlebyen gjorde nok også sitt.

‘Er det så trygt å spise gatemat?’, spurte en del når jeg kom hjem. Jeg klarte meg gjennom to uker uten magesjau, men det kan være greit å bruke sunt folkevett. Halvvarme grillspidd med all slags uidentifisert kjøtt bør nok en tur innom frityrgryta før spising. Selv tenkte jeg som så at steder med jevnlig kø langs hovedgaten var forholdsvis trygge.

Favoritten min var en brødleiv med et tynt lag av forskjellige typer fyll, gjerne sterkt krydret på en måte som minte meg om Midt-Østen. I guideboken henviste de til Shanghai-gatemat som ble kalt nang. Siden jeg ikke hadde sett dette før og syntes det så ut som et nan-brød, forestilte jeg meg at dette var navnet på min faste lunsjmat disse tre dagene.

Gutta på bildet holdt til på et hjørne jeg gikk forbi hver dag og ganske fort ble på hils med.

Dumplings av alle slag var også populær gatemat. Jeg ble svært nysgjerrig på en bolle med en avskylig grønnfarge som så ut til å være en populær spesialitet i en sjappe rett bortenfor hotellet.

Bollen var klissete tvers i gjennom og hadde to lag. Utenpå var et lag som sannsynligivs var laget av sjøgress eller tang. En suppe jeg hadde fått identifisert tidligere gjorde at jeg assosierte til denne ingrediensen. I midten var en stor klump med den søte bønnemassen som gikk igjen i utallige kaker og søtsaker.

Kombinasjonen av disse smakene ble for mye for meg. Bollen gikk i søplekassen etter et par biter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: