Filter: Memo gjør et rykk

I hvilken grad de nye magasinene vil overleve i et vanskelig norsk mediamarked er vanskelig å si, men hemmelighold av opplag er et dårlig tegn.

Etter andre nummer har Memo rykket fra konkurrenten Ny Tid i mine øyne. Allerede forrige uke så jeg et langt større potensiale i nykommeren. Nivået i artiklene var høyere og redigeringen bedre. De lange og grundige historiene er magasinets styrke.

Denne uken vakte temaene også større interesse og nysgjerrighet. Instinktet mitt er å be om enda lengre artikler enn fortellingen om den potensielle regjeringskrisen i Bondevik II, men den var egentlig perfekt disponert og formidlet historien på en ypperlig måte.

Notisene var organisert rundt de samme oppfinnsomme redaksjonelle grepene som forrige uke, men var spisset på en måte som gjorde at de ble mer enn tilfeldige nyhetsmeldinger.

Nettutgaven til Memo er fremdeles et problem. Lederartikkelen er det umulig å lenke til, selv om den ligger på nettet, fordi all teksten ligger på flash. I skrivende stund er den ikke oppdatert med noe om ukens nummer.

Jeg prøvde å finne et bilde av siste forside for å illustrere denne artikkelen, men det var umulig. Disse enkle grepene på websidene må da være langt billigere og mer målrettet markedsføring enn å trykke magasinet i hendene på tilfeldige t-banereisende. Teknikken gir assosiasjoner til Jehovas Vitner.

Markedsrettet feminisering av norske medier er en interessant diskusjon, men jeg synes ikke den rammer de nye magasinene i særlig grad. Jarle Petterson på Depesjer bekymrer seg ubegrunnet for Kristine Moody i Memo. Hun har så langt representert en sunn redaksjonell linje. Hytteartikkelen ser jeg mer som et tegn på interesse for økonomisk journalistikk enn feministisk forbrukerstoff.

Martine Aurdal har jeg stor sans for, men hun er neppe den rette personen til å stramme opp Ny Tid til å skrive lengre og mer seriøse artikler. Jeg har tid til å vente et par nummer på å felle dommen over hennes redaktørgjerning. Spørsmålet er om et permanent redaktørskifte kan ta lenger tid til enn nyhetsmagasinet har tid til å vente på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: