Mattilsynet: Kylling i brun saus

Noen trodde kanskje at min oppfordring til en Folkeaksjonen for bedre kinesisk mat i Norge var en spøk uten konkrete planer? Neida. Jeg har tenkt å gå ganske konkret til verks fremover for å fortelle hva jeg liker og ikke liker ved mat på restaurant.

Fredag spiste jeg en asiatisk rett før V for vendetta. Opplevelsen var så nedslående at jeg besluttet å komme tilbake dagen etter med kamera. Det kunne også være greit å sjekke om det var dagsform som gjorde retten så kjedelig.

Etter en del overveielser har jeg kommet til at spisestedets navn ikke behøver å nevnes. Poenget mitt er mer å skape diskusjon og bevisstgjøring enn å henge noen ut.

Retten sto beskrevet som kylling i en saus med ingefær, sitrongress og chili med wokede grønnsaker.

Sausen var kjedelig, til tross for en litt emmen sterk smak. Ingefær smakte det ingenting av første gang jeg prøvde retten, for lite andre gang. Sitrongress var fraværende. Konsistensen var lys og kremet på en måte som virket fremmed. Mengden druknet de andre ingrediensene.

Sammensetningen av grønnsaker virket sammenrasket: Rødløk, fersk champignon, sukkererter, paprika og minimais. Den siste grønnsaken passer ikke til noe, etter min mening, og senker kvaliteten på all mat den opptrer sammen med. Rødløk virker fremmed i en wok. Sukkererter, champignon og paprika er uangripelig i og for seg, men virker temmelig tilfeldig.

Koriander kan redde en hvilken som helst rett, men jeg føler meg ikke helt komfortabel med kvasten til en kremet saus. Den virket mer som en vanemessig pynt enn smakstilsetning.

Risen var tørr og lite klebrig. Assosiasjonene gikk i retning av hurtigris.

Kyllingretten var absolutt spiselig, men ga assosiasjoner til kjedelig hverdagswok med posesaus som en velmenende kjøkkenhjelper helte minimais og fløte oppe i før noen med bedre matvett stoppet dem. Utespisende bør kreve mer enn dette av en middag til kr 155,- på et sentralt sted i Norges hovedstad.

1 kommentar »

  1. […] blir faktisk bedre med årene. Etter Kina-turen min for noen år siden, klagde jeg min nød over dårlig kinesisk mat i Oslo. De siste månedene har det slått meg hvor mye bra det er mulig å få i Oslo nå. Når jeg […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: