Den gode, den onde og den pene

To sverdkjempere og en jente reiser rundt i Japan på jakt etter samuraien som lukter solsikke. Den ene slåsskjempen er en stille, rolig og formell fyr med briller. Han andre er en villstyring med dårlig impulskontroll og et ego uten grenser. På veien blir det masse slåssing, humoristiske forviklinger og noen melodramatiske møter med fortiden.

Stilen i Samurai Champloo er så gjennomført elegant at det nesten hadde virket pretensiøst hvis det ikke var for de varierte og solide historiene. Åpningssekvensen illustrer hvor forseggjort alt er. Figurene poserer i forgrunnen mens klassiske japanske malerier ruller forbi i bakgrunnen til heftig hip-hop. Lenken over burde gi et godt inntrykk av hva serien inneholder.

En av bakmennene sto for anime-delen av Kill Bill, men regissør Watanabe holder både handlingen og tegnestilen i strammere tøyler. Det eneste unntaket er digresjonene og anakronismene som dyrkes ivrig, uten at de tar for mye oppmerksomhet fra historien.

‘Samurai Champloo’ sammenlignes ofte med Cowboy Bebop, laget av mange av de samme folkene. Blandingen av romfart, western og film noir er mer leken enn Firefly og Serenity. Den regnes som en klassiker og jeg elsker den, men mange av de jeg har anbefalt serien klarer ikke å svelge blandingen. ‘Samurai Champloo’ ser ut til å gli lettere ned.

DVDin i Oslo hadde de fire første episodene til under hundrelappen. Det er en svært bra pris på japansk tegnefilm og jeg tror ‘Samurai Champloo’ kan være et godt sted å starte for å utforske nyere anime rettet mot et voksent publikum.

Tillegg:
Ved veis ende må jeg si at tempo har vært høyt og stigende hele veien. Flere dobbeltepisoder som driver hovedhistorien fremover bidrar til min økte oppmerksomhet. Finalen klarer også å binde de fleste løse plottråder sammen på en elegant måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: