Prisen for Se og Hør

Oppslaget i Her og Nå om graviditeten som viste seg å ha endt i spontanabort er selvsagt ikke unik. Blant mange oppslag jeg har lest de siste årene, tisket litt om, knist litt av har det sikkert ofte vært store private tragedier bak.

Politikeren som har fått terningkast to og blitt omtalt som blek og kjedelig kan nettopp ha opplevd at sønnen gjorde selvmord. Den overfladiske blondinen som har gått i fra den ålreite fyren kan ha gjort det fordi han har banket henne opp med jevne mellomrom. Oppslag de siste dagene og i A-magasinet i morgen tyder på at alt ikke nødvendigvis har vært fryd og gammen etter at kameraene har vært slått av etter at Tore har vært på sporet.

En ting er at folk sladrer privat. Det har alltid skjedd. En annen ting er at det blir brettet ut offentlig med begrunnelsen om at sånn skal og bør det være. Dagbladet ser ut til å ta det som en selvfølge at en privat SMS fra advokat Meling er mer forkastelig enn å be Otto Jespersen kommentere den.

Prisen for kjendiskulturen slipper ingen unna. Det er som med skatt. Selv de som aldri leser Se og Hør må betale. Kun total medieisolasjon hjelper. I motsetning til med andre skatter er det vanskelig å planlegge seg bort fra den. Noen ganger rammer det tilfeldig. Ofte betaler rike og kjente betaler den høyeste prisen.

Det er vanskelig å vite hva jeg kan gjøre for å unngå å bli med på kjøret. La være å kjøpe Se og Hør, Her og Nå og aviser som synes dette er viktig, selvsagt. Stå i mot medieregien som forteller hvem jeg skal synes synd på og hva jeg skal mene. Men er det nok?

Kanskje er det ikke så farlig en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: