Politikertesten 2007

Den store testen for hvor stemmeseddelen min havner i lokalvalget neste år vil være hvem som synes engasjementet mitt er noe verdt . En konkret sak vil den nærmeste tiden demonstrere hvor viktig partiene på Stortinget synes lokalt engasjement er, nemlig hvordan nye regioner skal organiseres.

Fylkene har få konkrete oppgaver igjen. Rammene politikerne kan bevege seg innenfor er veldig trange. Fylkene blir for puslete til å ta seg av organisering av næringsutvikling, samferdsel og utdanning. Derfor har det kommet et forslag om å slå dem sammen til større regioner. Hvilke oppgaver politikerne skal stelle med her ligger fremdeles på tegneblokken.

Tonen fra kommunalministeren har så langt vært svært positive for lokalpolitikkentusiaster. Hun ønsker å overføre oppgaver fra fylkesmannen (som er statens representant) til regionene.

Mange ønsker å ha politikere kun på to nivåer, kommuner og Stortinget. Det er en helt grei løsning for meg, så lenge resultatet er delegering av makt til lokalpolitikken og institusjoner. Fremskrittspartiet har lenge ønsket å legge ned fylkene, men makten skal overføres opp i systemet til Stortinget. Det sier jeg nei takk til.

Jeg velger å være nøytral til antall forvaltningsnivået. Hvor godt endringene oppmuntrer til lokalt engasjement og ansvar er viktigst.

Viktigst er det at alle velgere sjekker opp hvor alvorlig politikerne tar stemmene deres. Vil Stortingspolitikerne holde makten hos seg selv, er det heller ingen vits for meg å engasjere meg gjennom stemmeseddelen. Med diskusjonene rundt regionene tror jeg vi får en sak hvor det vil være mulig å se klare forskjeller på partiene i hvor seriøst de tar lokalsamfunnene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: