Dramatisk pub-karaoke

Velvilligheten min til musikaler strekker seg langt. Få ga Phantom of the opera så velvillig kritikk som meg. De-lovely var langt fra vellykket, men idéen var krystallklar, fortalte en interessant historie og hadde mye bra musikk. Sceneversjonen av Rent har jeg et intenst hatforhold til, så jeg sto over filmen, men selv der er noen av melodiene ganske bra.

Grensen for min tålmodighet stopper ved Romance and cigarettes. Den var så dårlig at jeg for første gang på år vurderte å gå under forestillingen. Stopp her hvis du har svakt hjerte, for her kommer de skarpe knivene frem.

Frustrasjonen min bunner nok i at regissør John Turturro helgarderer på en måte som gjør prosjektet hans uforståelig og uklart.

Jeg ville tro at det er meningen vi skal føle med arbeiderfamilien som elsker, bedrar og krangler, til tross for en nedlatende og distansert tone. Hele tiden undergraves alvoret av noe som skal forestille humor eller parodi. Verken blandingen eller delene hver for seg fungerer særlig bra.

Hele idéen bak filmen virker lite gjennomtenkt. Det er den eneste grunnen jeg kan finne til all kavingen.

Nå tyder ikke musikalscenene på at Turturro ville klart å håndtere verken en mer alvorlig eller morsom versjon. De mangler rytme og mening. Overgangen mellom handling og sangnumre er klønete. Syngingen over vokalistene som opprinnelig sang musikken gir en følelse av dårlig karaoke.

Virkemidler og overentusiastiske dansescener blir slengt på mer energisk enn i Moulin Rouge i håp om at noe skal feste seg. I all hovedsak gjør det ikke det.

Pokker heller! Christopher Walken har tidligere gjort en fantastisk danseopptreden i en musikkvideo. Susan Sarandon slo i gjennom i en musikal. Å se disse skuespillerne – sammen med resten av de spennende ansikten regissøren har fått med seg – slå seg løs i en musikal hadde vært en drøm. Istedenfor blir det et mareritt John Turturro får ta ansvaret for.

Årets hittil dårligste filmopplevelse. Muligens hadde det noe med forhåpninger å gjøre, men ‘Romance and cigarettes’ er uansett et takras.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: