Krystallklar kino med kengurucowboy

En tur på Frogner Kino for å se The Proposition har overbevist meg om at digital kino er verdt å satse på. Bildet var krystallklart uten den minste flimring, uklarhet eller tegn på slitasje.

Når jeg gjorde litt reklame for dette til noen venner lurte de på om det ble unaturlig klart. Bildet var absolutt iøynefallende. Jeg satt nærmest og kløp meg i armen underveis, men egentlig tror jeg at man fort blir vant til det. På den andre siden snakket jeg med noen i dag som hadde sett ‘The Proposition’ under samme forhold og syntes perfeksjonen i bildet ble for kald.

For de som vil teste ut hva de synes om digital kino anbefaler jeg Cinematekets hardkjøring av det nye digitale anlegget i Filmens Hus. Fredag er det to nyere filmer på programmet som er skapt for å kjøres på denne måten. På søndag testes visuelle klassikere digitalt.

Egentlig er ikke klarheten i bildet mer enn hva de fleste begynner å bli vant med fra hjemmeanlegget, bare på større lerret. Derfor tror jeg ikke kinoen kan regne med å få noen ekstra bonus hos et kresent publikum når teknologien blir mer vanlig.

Frogner Kino vil både på grunn av digital kvalitet og et spennende program komme høyt opp på min prioriteringsliste for helgene fremover. I følge en artikkel på Digi er det planer om å putte den nye teknologien inn i to saler på Colosseum.

‘The Proposition’ var en solid film med sjokkerende brutalitet. Historien luntet frem i sitt eget tempo, mens forskjellige måter å forholde seg til moralske dilemmaer på ble demonstrert av hovedpersonene. Svetten rant striere enn i en spaghetti-western og solen brant gjennom det digitale lerretet.

På vei ut følte jeg at filmen var en god, men var litt usikker på om jeg virkelig likte den. Historien kilte seg imidlertid fast i hjernen min og fløt opp med jevne mellomrom de neste dagene. Grunnen er nok utforskningen av moralspørsmål i en innpakning som nesten er mytisk.

Manuset til Nick Cave foregår i hans sedvanlige gammeltestamentlige univers. Akkurat som i flere av fortellingene i Første Mosebok er filmen en konflikt mellom en rettskaffen yngre og en mer suspekt eldre bror. Landskapet og hvordan eldstemann omtales gir meg til tider assosiasjoner til ‘Picnic at Hanging Rock‘.

Jevnt over bra film som sitter bedre igjen enn jeg først følte holder til en sterk firer på terningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: