Media: Et spørsmål om tillit

I USA, England og Tyskland stoler folk mer på myndighetene enn media. Det er et funn i en undersøkelse presentert på WeMedia-konferansen tidligere i uken. Utenfor den vestlige verden er forholdet omvendt. Norge er ikke med i undersøkelsen, men jeg vil tro tilliten her ligner mest på resultatet fra USA og Europa.

Med alle mulig forbehold om at tillitskrisen ikke er enorm og at det er forskjeller mellom typer media, er det grunn til å stille spørsmålet hva dette betyr for kritisk og undersøkende journalistikk. Uansett hvor god og solid den, dersom folk stoler mer på de kritiserte enn kritikerne mister vokterfunksjonen til media sin kraft.

Foreløpig er ikke blogger noe fullgodt alternativ. Kjennskapen er lav og leserne deler seg nøyaktig i to når det gjelder tilliten til mediet. Det er oppmuntrende at tilliten er størst til blogger i Sør-Korea, det landet som har kommet lengst i å utvikle borger-journalistikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: