Hvem vil drepe Kolsås-banen?

Å stoppe å kjøre Kolsås-banen på grunn av prioriteringer er en ærlig sak. For et par år siden når dette skjedde sist var jeg langt mindre opprørt enn mange andre som bodde langs linjen etter Bekkestua, ikke bare fordi jeg kunne spasere til neste stasjon.

Mener Oslo Sporveier at de kan bruke pengene mer effektivt andre steder, så kan det jo hende at de har rett. For to år siden snudde de etter å ha fått stukket noen ekstra penger i hendene.
Stengingen av Kolsås fra 1. juli virker imidlertid som ren udugelighet, hvis vi skal tro den offisielle begrunnelsen. Det sies at vognene må brukes på den nye ringen om Carl Berners plass, Sporveiene har for få vogner.

Åpningen av t-baneringen har alle Oslo-borgere visst om i flere år. Da må det kunne gå an å planlegge å ha nok materiale.

Jeg kan ikke forstå annet enn at dette er en unnskyldning for å stenge ned en bane man av andre grunner ikke ønsker å drifte. I 2004 fikk Sporveien 6 millioner for å kjøre strekningen etter en 16 måneders pause. Hvis disse pengene er brukt opp er dette kanskje en grunn til at de prøver å sno seg ut av å kjøre til Kolsås. Eller risikerer de å miste penger når de stanser Kolsås-banen?

Aftenposten påstår at det kan ta 4 år før Kolsås er i drift igjen. Uavhengig av de andre problemene med det nye betalingssystemet virker det talentløst å utplassere nye billettautomater på hele banestrekningen i desember. Tusenlappene formelig flagrer ut av vinduet.

Gjettum Vel i Bærum er svært aktive for å hindre stopp i trafikken. Jeg stoler ikke helt på løsningen de foreslår, litt skalting og valting med vognsett på andre baner. På den annen side virker forslaget profesjonelt i forhold til planleggingen fra Oslo Sporveier som fører til at man plutselig oppdager at det er tomt for vogner og utplassering av billettautomater som ikke blir brukt.

Er det ingen i Oslo Sporveier som planlegger noen måneder frem i tid?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: