Mission Impossible lover dårlig for Lost

Slutten på Mission Impossible III tegner dårlig for de som håper på en elegant løsning på Lost. Regissør og manusforfatter av action-eposet, J. J. Abrams, er hjernen bak TV-serien.

I filmen jaktes det på en dings kalt Harelabben. På slutten peker regissøren nese av de som måtte tro at mysteriet om hva gjenstanden er ville bli avslørt. Noen har skumlet om at dette tyder på planer for en oppfølger. Jeg tror heller budskapet er at Harelabben i filmen kun er et lerret å projisere litt spenning og følelseslivet til noen karakterer opp på.

Harelabben er en macguffin, som Hitchcock kalte det. Det samme er øya i Lost. For å ha full glede av serien er det viktig å glede seg over karakterene og de små øyeblikkene. Mysteriet om hva som skjer er kun en kulisse.

Kritikerne har sagt at Mission Impossible III er akkurat som de andre i serien. Det tyder på at de ikke har sett J.J. Abrams andre serie Alias som er inne i siste og femte sesong i USA. Et sterkt innslag av innfløkt følelsesliv som fletter seg inn i heftig agentaction preget av skiftende lojalitet gjør at filmen føles som en komprimert versjon av TV-utgaven. Abrams har uttalt at Mission Impossible er alle de tingene han ikke hadde råd til å gjøre i Alias.

Tom Cruise har i alle tre filmene så langt gitt hver film en egen tone. Brian DePalma brukte thriller-knep, John Woo resirkulerte sine Hong Kong-triks. Årets utgave er absolutt friskest på action-fronten, selv om jeg godt kunne tenkt meg et kamera som ga bedre oversikt. Har ikke Abrams noe nytt å melde, lar han være å vise hva som skjer, som under det store ranet i Shanghai.

Jeg likte filmen et par hakk bedre enn de fleste kritikkene, sannsynligvis fordi jeg ser så klart hva Tom Cruise og J.J. Abrams ønsket å gjøre og fordi de lykkes svært godt med forsettet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: