Bossanova pop

En ny playlist tar form på iPoden om dagen, bossanova pop. Under følger en beskrivelse og lenker til musikk som passer perfekt til en fin sommer.

Den utslagsgivende grunnen til at det ble en egen playlist var samlingen med mp3-filer av Isabella Antena på 3hive denne uken. Musikken er som konfektsjokolade, utsøkt og umulig å la ligge. De ni låtene danner den første av 3 søyler i listen.

På biltur for å spise fiskesuppe i Langesund spilte en kamerat sine favoritter. Plutselig dukket det opp en låt jeg gjorde høylytt oppmerksom på at var iørenfallende. En time senere dukket det opp en ny sang jeg entusiastisk ga min tilslutning til. «Det er samme band», fikk jeg høre. På vei hjem igjen var ble jeg oppmerksom på en tredje sang. Jammen var ikke den også fra den samme gruppen. Dermed tydet alt på at jeg hadde funnet en ny favoritt.

Bandet heter 2raumwohnung. Den siste platen deres, Melancholisch Schön, inneholder pop i latinsk stil, samt noen remixer av gamle låter i bossanova-takt. Hele dette albumet er den andre søylen i playlisten.

Nouvelle vague har jeg omtalt tidligere. Dagens Næringsliv skrev om dem for en stund siden. De tar rockelåter og popper dem opp med sløye latinske rytmer. De har en ny plate rett rundt hjørnet. I mellomtiden kan kanskje disse versjonene av Tuxedomons In a manner of speaking og Clashs Guns of Brixton gi en idé om hva de gjør. Her tappes alt på bossanova-listen min.

For å variere litt tar jeg med et par låter av den franske sangerinnen Camille. Hun er en av flere vokalister i Nouvelle vague. Fra hennes siste solo-plate tar jeg Ta Doleur og noe med Nouvelle Vague-stempelet på seg. Og sjekk videoen på siden hennes. Smart, pen og fransk uten å ta seg selv for alvorlig. Lurer på om det er på tide å innføre min egen lille ukens dame.

Okay, Camille passer ikke helt inn i temaet, men det er min liste. For at hun skal få selskap slenger jeg også med et par sanger av en annen dame som gir franskpop-assosiasjoner, April March. Keep in touch og Poor Lola gir en passe sløv stemning.

Summen av dette er noe i nærheten av den ultimate sommermusikken for en rolig kveld med interessante samtaler over noe mat og et glass vin. Noen andre forslag til denne typen easy listening pop?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: