Død og fordervelse

Å lage film kan være som et imponerende trapesnummer. Jeg er overbevist om at noe av fascinasjonen for akrobatikk er et undertrykt ønske om at noe skal gå alvorlig galt. Når alt lykkes får man en oppløftet følelse som er en fin blanding av skuffelse og lettelse.

Listen er lagt høyt når målet er å lage en underholdende film om død. I Look both ways er det kreftsyke menn, store togulykker og uventede dødsfall i flere historier som fletter seg inn i hverandre med alvor og et glimt i øyet. Det blir hverken for alvorlig, fjasete, banalt eller patetisk. En virkelig imponerende balanseøvelse.

Den australske filmen er som en komprimert sesong av ‘Six Feet Under’, kanskje hakket mer morsom og litt grunnere. Jeg tror at entusiasmen min hadde vært enda større hvis den hadde snublet litt for markere hvor ambisiøs den var.

En av hovedpersonene er forøvrig den søteste kvinnelige kunstneren med tvangstanker siden Me and you and everybody we know. Tonen er ikke på langt nær like sprø, men karakterene til to av hovedpersonene har en del fellestrekk.

Anbefales som oppvarming til rødvinskveld på Grünerløkka når den får premiere i slutten av måneden. Filmen burde sette i gang en diskusjon eller to, hvis ikke siste forside i Dagbladet engasjerer mer.

Matador verdt å få med seg på DVD. En humrekomedie om en fallert leiemorder spilt av Pierce Brosnan. Med pornobart og minimale sosiale evner prøver han desperat å finne noe annet i livet enn drap og damer.

Regi og manus av Richard Shepard tyder på en filmskaper som er engasjert og har et godt grep om fortellingen. Pierce Brosnan spiller på James Bond-rollen, men er ikke redd for å vise karakterenes negative sider. Han nyter nesten litt å stikke hull på agent-mytene.

De mer alvorlige komediene (i den grad det ikke er oxymoron) er det langt i mellom, så jeg anbefaler det som noe det kan være verdt å leie eller låne på DVD.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: