Skytes skal den…

Jeg uttrykte for noen uker siden skepsis til å forby kjøp av sex. Hovedproblemet er at politiet ikke bruker tid på å håndheve de lovene vi har. Inge Marte Thorkildsen argumenterer imidlertid godt i Aftenposten for hvorfor kriminalisering kan være riktig vei å gå. Hun har gått fra å være mot til å være for etter en konferanse i USA.

Noe av begrunnelsen for endringen i oppfatning, for eksempel opptak fra avlytting hvor halliker sier hvor ille det er å ta prostituerte til Sverige, virker temmelig tynn. Men SV-dama er fremdeles åpen for motforestillinger, så her følger jeg utviklingen med stor interesse.

Alle argumenter som fokuserer på hvordan samfunnet målrettet angriper tvang og traficking gjør inntrykk på meg. Kaia Storviks kommentar i Dagsavisen med den treffende tittel Hvorfor horekunder egentlig bør skytes minner meg på hvor skepsisen min kom fra.

Sinne er greit og kanaliser det gjerne i aviskommentarer, men litt argumenter hadde også vært greit. Forhåpentligvis er det fremdeles litt forskjell på journalisme og dagbokblogging. Personlig moralsk indignasjon er ikke nok som begrunnelse for lovendringer.

Vi får håpe at i hvert fall menigheten likte sangen til Kaia Storvik.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: