Amerikansk loony

Amnesty har kalt Guatanamo et moderne gulag. En idiotisk sammenligning, men deler av den militære ledelsen har tydeligvis fått et kollektivt nervøst sammenbrudd etter tre selvmord blant fangene.

I går spolte jeg to ganger tilbake under Meet the press for å høre om jeg oppfattet den pensjonerte generalen Barry McCaffery riktig i kommentaren til selvmordene på Guatanamo-basen: «Dette var en politisk krigshandling.»

Uttalelsen til flere representanter for USA om selvmordene som en asymmetrisk krigshandling virker derfor som mer enn en glipp. Det er tydeligvis sånn man ønsker å presentere saken for til verden.

Å kalle fangeleiren en gulag blir jo smågreier i forhold. Skal vi liksom synes synd på fangevokterne og det militære? Uttalelsene minner meg mest av alt om galehus-scenene i Peer Gynt.

Noen har reagert med moralsk indignasjon. Greit nok. Min første reaksjon under Meet the press og etter å ha lest om saken andre steder var at nå har det klikket for dem. Det amerikanske militæret har hyret inn den iranske presidenten Mahmoud Ahmaddinejad som PR-konsulent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: