Realisme gir bedre barnehagedekning

En ‘hva var det jeg sa’-artikkel

SV er som små barn. De må legge hånden på platen før de skjønner at den er varm. Det manglet ikke på advarsler etter at Kristin Halvorsen sa hun ville trekke seg fra politikk dersom det ikke var full barnehagedekning ved neste Stortingsvalg.

I fjor høst sa jeg at full barnehagedekning er mulig, hvis politikerne konsentrer seg om det og ikke lager problemer for seg selv ved å senke prisen samtidig. Soria Moria-erklæringen roter det hele til med lovnad om ytterligere senking av prisen senest i 2007.

SV-blogger Lasse G. Dahl var uenig i at vi først måtte bygge ut, for så å sette prisen: «Jeg synes du argumenterer litt mot deg selv her, jeg. Jeg er helt enig i at lavere pris vil føre til økt etterspørsel. Derfor vil jeg ha makspris , slik at vi vet hvor mange plasser vi behøver.»

Kunnskapsminister Øystein Djupedal har tatt til fornuften. Han avlyser foreløpig tidsplanen for priskutt. Kunnskapsministeren høres nå ut som et ekko av meg for et år siden: Vi må ha fullt fokus på selve hovedsaken først, å sikre full barnehagedekning.

Synd at SV ikke fulgte en realistisk strategi i forhold til tid og virkemidler tilgjengelig. Da hadde vi sannsynligvis både fått tilnærmet full barnehagedekning og lavere makspris tidligere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: