Mer bossanovapop på internett

Listen min med bossanovapop utvides ytterligere med prosjektet Eldissa, etter min mening langt bedre enn Nouvelle Vague. Forskjellen ligger i hvor elegant den opprinnelige musikken integreres med latinske arrangementer.

På veien til dette funnet kom jeg over en plate som bør høres til skrekk og advarsel. Kjente sanger fra Roling Stones og Bob Marley kjøres på full pine. Samtidig tvinges bossanova rytmeboksen inn i alle mellomrom. Bæljemusikk av verste støpning, selv om noen av de mest kjente låtene er uimotståelig som kuriositeter.

Nouvelle Vague har en tendens til å respektere new wave-musikken hakket for høyt. De stoler ikke helt på at bossanova-rytemene kan smelte sammen med originalene for å skape noe nytt og interessant.

Ta for eksempel Bauhus ‘Bela Lugosis Dead’ på det siste albumet. Et stemningsskapende forspill med kirkeklokker, kirkegårdsløping og vindsus beholdes nesten akkurat som i den opprinnelige sangen. Hvor ble det av lounge-musikken?

Motet svikter skuffende ofte på den nye platen fra Nouvelle Vague, noe som gjør at coverene blir litt pregløse. Likevel er den vel verdt en lytt.

Eldissa har i utgangspunktet en enklere oppgave ved å ta utgangspunkt i disco, men først og fremst er det bedre håndverk og større selvsikkerhet som får prosjektet til å lykkes så godt. Noen smakebiter er å finne på en webside for prosjektet.

Jeg fant forøvrig gruppen gjennom Pandora, en ganske morsom tjeneste med mål å gjøre det lett å finne ny musikk. Skriv inn en artist eller sang, så lager websiden en spesiallaget kanal med annen musikk i samme stil. Utvalget er stort og manuelt kategorisert av ansatte. Flere entusiastiske artikler har vært skrevet om Pandora de siste månedene.

Eksempelet med Eldissa demonstrer hvor bra det kan fungere, men som en musikktjeneste har systemet klare svakheter.

Etter å ha laget et 20-talls kanaler går jeg gjennom samme historie hver gang. Et par sanger treffer bra, så skjærer valgene ut i en retning jeg overhodet ikke liker. Det er fullt mulig å styre Pandora inn på en smalere sti igjen, men resultatet er ofte at de samme artistene spilles om og om igjen.

Kanalene blir enten for tilfeldig eller forutsigbare. Playlist eller shuffle på genre/hele samlingen er mye morsommere i det lange løp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: