Tony Terrorist

‘Interessant’ er tvegget som kompliment. Det signaliserer noe nyfikent og annerledes, men kanskje ikke helt vellykket. «Hvordan smakte maneten i eddiksaus?» «Interessant…»

‘Fienden sover’ (eller Sleeper Cell på engelsk) torsdager på NRK er en thriller om livet på innsiden av en terroristorganisasjon. Hovedpersonene er alle, mer eller mindre entusiastiske, involvert i aksjoner med mål å spre mest mulig frykt revolusjonens navn i Los Angels.

Kortversjonen ville kanskje være å si at det er Sopranos med terrorister. Forskjellen er at gangsterfilmen er en etablert genre. Sleeper Cell har ikke et velkjent sett med konvensjoner og klisjeer å leke seg med. Publikum kastes ut i en uvant historie uten fast grunn under føttene. Psykologisk virker også serien grunnere.

Historien er spennende, men langt fra noen 24. Å se det meste fra terroristene synsvinkel provoserer, men er egentlig ikke så tankevekkende og oppklarende som det burde være. Velkjente såpeopera-elementer svermer i bakgrunnen, men utførelsen virker ganske ordinære.

Manus og regi klarer ikke helt å finne tonen. Da hjelper det lite at alt er kompetent gjort. Skuespillerne klarer kanskje best å balansere elementene i historien. Uansett tror jeg de fleste vil sitte ganske forvirret igjen. Serien er lite komplisert i plot, desto mer kaotisk i stemning.

Er Sleeper Cell bra? Dårlig? Egentlig ikke noen av delene, men ganske interessant.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: