Nytt legeblod

Akutten begynner å trekke på årene. TV-serien begynner å virke litt gammeldags og nølende i historiefortelling. Nå har aldri dette vært min favoritt, men det er godt å se at legeserien blir oppdatert med House og Grey’s Anatomy.

Første episode sparket alt i gang med en velformet episode. Idéen med å bli kjent med sykehuset gjennom nyutdannede leger gir seeren en fin inngang til et nytt miljø. Akutten startet på en lignende måte for 12 år siden, men her er det mye mer systematisk ved at alle hovedpersonene er ferskinger.

I løpet av legenes første vakt får vi smake på et knippe av følelser knyttet til det å jobbe i mer selvstendige yrker: Usikkerhet, tabber og suksesser. Sjeldent har jeg sett TV som klarer å fange lukten av å jobbe bedre, med både profesjonelle og personlige følelser.

Rulleteksten på starten tyder på at Grey’s Anatomy etter hvert konsentrer seg mer om såpeopera-elementer. Sko, blomster og folk som tydeligvis har hatt seg i en sykehusseng viser at serien er ment for damer. Men i forhold til damerserier virker det mer solid enn Ally McBeal, en serie jeg hatet fordi den var så desperat etter å sjokkere og spille på kvinnelig skyldfølelse.

Til å være en litt pregløs, perfekt hovedperson publikum tydeligvis skal identifisere seg med, er Meredith Grey en mer interessant karakter enn man kan forvente. Hun virker forholdsvis realistisk i styrker og svakheter.

Stjernen i showet for meg er karakteren spilt av Sandra Oh. Allerede i Sideways la jeg merke til skuespilleren. Her er hun tøff inntil det irriterende, den faglig beste og vet å si i fra. Min følelse er at hun straks kommer til å overskygge alle andre i serien.

Eneste store feilgrep i de første episodene er en endeløs rekke av montasjer til pregløs alternativ-pop. Jeg må innrømme at noe musikk får meg til se for meg hvordan den kan brukes i en TV-serie, men det bør være en absolutt lov mot mer enn en sånn scene i hver episode. Ofte virker det som latskap når manusforfatterne har skrevet seg selv opp i et hjørne.

Det som gjorde at jeg var oppmerksom på serien var en summing om den på internett og i amerikanske media som bare overgås av Lost. Folk virker veldig oppslukt av serien. Så langt skjønner jeg det godt. Målet ser ut til å lage en serie for de som har vokst fra Ally McBeal og Sex in the city.

Hvis hva som er populært på TV sier noe om den mentale tilstanden i folket, tror jeg feminister bør ta suksessen til Grey’s Anatomy som et godt tegn. Selv synes jeg serien kun er et par hakk bedre enn Akutten. Av legeserier er både Nip/Tuck og House mer for gutta og langt bedre.

Ellers ser TV2 ut til å slippe ut alle serier de er usikre på hva de skal gjøre med nå i sommer. Svindlere på onsdager var noe av det første jeg skrev om på bloggen. Andre sesong av Boomtown ble tatt av etter 2 episoder i USA og kuttet mye av det som gjorde den unik, men fra tirsdag neste uke vises disse (pluss 4 amerikanerne ikke har sett) sent på natten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: