Rødgrønne uten liberale sperrer

Overvåkning av alle sendinger av MMS har blitt foreslått av næringsminister Odd Eriksen for å stoppe barneporno på mobilen. Maken til omfattende avlytting har vi knapt sett siden Bush-administrasjonens registrering av telefonsamtaler i USA ble avslørt.

Forslaget tyder på en manglende forståelse for grunnleggende liberale verdier. Teleselskapene kan ikke pålegges å overvåke all trafikk for å ta mulige lovbrytere. En annen detalj er at en næringsminister i 2006 bør vite – eller i det minste ha rådgivere som forstår – at dette er tilnærmet teknisk umulig.

Artikkelen til Jody Jenkins i Salon om hva som skjedde når familien ble rapportert til politiet for å ha tatt bilder av sine nakenbadende barn bør også leses av alle som foreslår denne typen overvåkning. Foreldre og barn ble kastet ut i et flere måneder langt mareritt av forhør, barnevern og usikkerhet på bakgrunn en rapport fra en fotobutikk.

En flertallsregjering blir svært sårbar for anklager om maktmisbruk hvis den ikke har helt klare liberale verdier i bunn og er uangripelige for anklager om korrupsjon. Mange statsråder har vist utrolig dårlig dømmekraft på dette området de siste månedene, uavhengig av hva man måtte mene om politiske mål.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: