Mysteriet på Bekkestua

Å hente avisen før frokost klokken 0900 på søndag var blitt et rituale. I egne tanker gikk han ut på gårdsplassen i det fine været i treningsbukse og sko med uknyttede lisser. En ekkel følelse av at noe var galt dukket opp på vei ned oppkjørselen.

Denne dagen ville ikke være en vanlig søndag.

I bakken der postkassen hadde stått i mer enn 10 år var det kun et gapende sår. Som en Thomas stakk han vantro fingeren ned i hullet. Kaldsvettende konstaterte han at den ikke lå slengt i veikanten.

Ingen postkasse, ingen avis. En søndagsfrokost uten Aftenposten ville være som en pølse uten sennep. Her var det bare å ta på seg noen mer representative bukser og slenge femten sure kroner på disken til nærmeste bladgauk.

Så snart resten av huset våknet fortalte han om den forsvunnede postkassen. Alle stirret vantro og sjokkert på han, men livet måtte gå sin gang foran TV og datamaskin. Timene gikk og snart var andre på vei ut på søndagstur. Når de kom tilbake var sjokket enda større.

«Postkassen står på den vanlige plassen sin,» forsikret turgåerne.

«Hva!» ropte den lidenskapelige avisleseren. Han følte seg plutselig som hovedpersonen i en Hitchcock-film.

De nye opplysningene var nesten riktig. Postkassen sto stilt opp mot muren ved siden av sin faste plass. Turgåerne hadde litt for raskt tatt for gitt at avisleseren var i overkant distré. De hadde ikke lagt merke til at den var flyttet minst en halvmeter.

Fingeravtrykk ble tatt av pinnen og insekter i det tomme hullet undersøkt. Det viktigste sporet til hendelsesforløpet var imidlertid avisen i postkassen.

«Siden avisen blir levert klokken 6…», begynte en.

«Klokken 4,» rettet en erfaren nattrangler.

«… klokken 4, og jeg sjekket avisen 9, må postkassen ha blitt flyttet mellom disse tidspunktene. Enten har overgriperen fått et alvorlig anfall av bondeanger, eller så har en nabo oppdaget objektet i nærheten. Motivet er det for tidlig å spekulere om.»

En dusør på en flaske valgfri brus utloves til den som kan bidra med opplysninger som fører til oppklaring av forbrytelsen.

Det første bildet er en rekonstruksjon. Ingen er så anale at de tar bilde av en manglende postkasse. Det andre er 100 % autentisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: