Musikal ABC

Suksessen til High School Musical er ganske overraskende. En glatt, kommersiell film produsert for Disney Channel er selvsagt laget for å bli likt av målgruppen, men millionsalg av musikal på CD og DVD for ungdom er langt fra en selvfølge.

På ferie blir ungdommene Troy og Gabriella som prøver å snike seg bort i hver sin krok, skjøvet opp på scenen for å synge. Etter en litt keitete start bærer det løs i en entusiastisk duett. Før de får utvekslet mobilnummer, kommer de bort fra hverandre.

Når skoleåret begynner viser det seg at de går på samme skole. De er imidlertid i hver sin gjeng. Troy er idrettsidiot og Gabriella naturfagnerd. Begge er langt unna teaterfolkene med planer om musikal. Likevel dras de mot sangen, til begge gjengenes store gru.

Starten er ganske morsom, en oppfinnsom bruk av klisjeene. Halvveis ut, etter det store sangnummeret om hvordan elevene blir identifisert med gjengene de er med i, dras filmen ned av svakhetene sine: Sjarmløse unge skuespillere med nasale talentkonkurransestemmer, forglemmelige sanger med banale tekster og en tendens til å ty til de kjedeligste klisjeene.

Likevel tror jeg High School Musical kan bli denne generasjonens Grease. Det er bare å se i øynene at heller ikke den er et mesterverk, mer et nostalgi-kick. Jeg finner ingen grunn til å klage over at ungdommen ikke kaster seg over Stephen Sondheim. Alle må gjennom litt grunnleggende musikal ABC før man er klar for et gourmet-måltid.

Filmen vises jevnlig på Disney Channel, ofte dubbet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: