Balladen om Typisk Tor Andre

Andreas oppfordret et knippe blogger til å skrive det som i superhelt-vokabularet ville bli kalt en origin story, historien bak bloggen.

Så hadde jeg endelig fått en brukbar datamaskin og skikkelig internett-forbindelse igjen.

Årene fra 2001 – 2003 var vandreårene mine. Etter litt utmatthet av å jobbe i Funcom, tok jeg en permisjon. Alle abonnement ble avsluttet og kredittkortregninger betalt ned. Siste lønning og feriepenger ble brukt til en åpen tur til Italia.

Vel hjemme i Norge og i arbeid gikk turen ganske snart til et års tjenesteopphold i USA. Etter returen i 2003 gjorde ny jobb og dårligere lønn at installasjon av bredbånd ble utsatt. Analog linje og gammel datamaskin fristet ikke til egne kreative prosjekter.

I juni 2004 ble andre i huset sponset av jobben for å legge inn bredbånd. Nå var tiden kanskje inne til å finne på noe. Som jeg skrev samme dag linjen ble lagt inn: «Jeg begynner forsiktig med en blog og ser hvor stor tålmodighet jeg har til å oppdatere den jevnlig…» Blogg med en g, hvilken amatør.

På 80-tallet, alltid på farten med en eske floppy-disker under armen, fantaserte jeg mye om BBS og MUD. På begynnelsen av 90-tallet leste jeg Wired og var teoretisk internett-fan. Når jeg begynte på Funcom i 1995 ble det fort noen sene kveldsstunder med Netscape.

Mitt første egne prosjekt startet først opp rundt 2000. I noen måneder oppdaterte jeg ivrig siden leser.no med anmeldelser av bøker, tips til leseforeninger og dikt. Alt for fort møtte jeg veggen, og det hadde uansett vært vanskelig å følge opp prosjektet på reise.

I noen uker i 2002 skrev jeg bloggen Too Serious på Salon. Idéen var å skrive om film og TV jeg så i USA som kunne interessere venner og andre nordmenn. Likevel skrev jeg på engelsk, noe som ga et større publikum. Den gjorde det ganske bra de første ukene, men jeg stoppet når det kom noen krav om betaling. Jeg vet at i hvert fall en av de som fortsatt kommenterer jevnlig her leste de to snes artiklene jeg publiserte der.

Idéen med 25-ords anmeldelsene kommer fra en engelsk filmblogg (som jeg ikke husker navnet på, den postet sjeldnere og sjeldnere til den stoppet opp). Vi kommenterte og leste en del på hverandres sider under min korte, intense bloggperiode i 2002.

Svakheten ved begge de tidligere prosjektene var sannsynligvis avgrensningen i tema, derfor bestemte jeg meg for at Typisk Tor Andre skulle handle om akkurat det jeg var interessert i den dagen.

Navnet kommer fra arbeidet mitt i NetCom. Det første året jobbet jeg i Forhandlerservice. Gruppen registrerte blant annet nye bedriftsavtaler og der kom jeg over et firma som het Typisk og et eller annet navn. Jeg syntes det var et fantastisk morsomt navn og brukte idéen som tittel på denne bloggen.

Så det er balladen om Typisk Tor Andre, en historie uten noen stor finale eller naturlig avslutning i overskuelig fremtid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: