Kjøre automobil og se televisjon

Er jeg gammeldags og velger unødvendig tungvinte løsninger på internett?

Det kom som et sjokk hvor enkelt det egentlig er å få opp en side du har navnet på. Skriv inn navnet på avisen eller nettstedet og trykk enter. Explorer søker overraskende ofte opp riktig adresse. Glem www og forvirringen rundt om endingen er com, no, org eller net.

Oppdagelsen ble utløst av en artikkel om at det mest vanlige søkeordet på Google var Yahoo. Forfatteren er ikke overrasket. Adresselinje og søkefelt er samme greia for svært mange brukere. Microsoft tok for lenge siden konsekvensen av dette og gjorde adresselinjen om til søkefelt ved ugyldig url.

De enfoldige skal arve jorden. Og kanskje er det like greit. Automobil og televisjon er mer korrekte ord, men bil og TV duger vel like godt. Likevel, ønsket om å skrive en full adresse er nærmest sveiset fast i fingrene mine.

Kanskje er ønsket om å skrive en full adresse siste rest av den gamle kommandolinjen. Jeg er så gammel at jeg husker datamaskiner uten Windows og grafisk brukergrensesnitt. Til og med skrivemaskintastatur og hullkort har jeg vært borti. Alt måtte ordnes gjennom kryptiske kommandoer. De råeste nerdene lengter til og med tilbake til de dagene.

Sånn sett er det rart hvordan browseren har stått på stedet hvil i ti år. Fremdeles skriver vi inn rare, uforståelig adresser for å komme dit vi vil. I beste fall klikker vi på et bokmerke. Selv hvis jeg søker opp en side fra adresselinjen, virker det som en gammeldags metode.

Dette lille trikset var en øyeåpner for meg. Plutselig så jeg at brukergrensesnittet i en browser og hvordan jeg surfer, knapt har utviklet seg siden første lille tur på internett for godt over et ti-år siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: