Handlingslammet flertall

Terskelen for å kalle noe en reform, begynner å bli rimelig lav. Suppa regjeringen har presentert om regionene er en så liten endring, at den neppe kan skape rom for det lokale selvstyre jeg så for meg tidlig i arbeidet.

De fleste delene av regjeringens politikk virker svært lite ambisiøs. Gjønnes-utvalget ga en gylden anledning til å gjøre noe med Statskirken. Nå virker det som om kampen fra de rødgrønne konsentrer seg om å beholde den mest mulig som den er. Eierskapsmeldingen ble heller ikke store greiene og kun symbolpolitikk ble igjen av endringene i sykelønn.

Siden jeg ikke var blant dem som stemte på de rødgrønne burde jeg kanskje være fornøyd med handlingslammelsen. Kommentatorene i pressen påstår at grunnen er all energien som blir brukt på indre stridigheter. Dermed viser mitt ønske fra i fjor om styringsdyktige flertallsregjeringer å være feil.

En skumlere mulighet er at regjeringens arbeid illustrer det svært begrensede styringsrommet politikerne har i dag. Mellom samfunnets konservative tendenser, redselen for å gjøre noe som skaper bråk og handlingslammelse, er kun sterk retorikk mulig. Å gjennomføre store reformer er vanskeligere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: