Thaimat 3: Små reker på handlesenter

Å handle er kjedelig, men å se kjøpesentre er gøy.

Atlantic Monthlys reporter James Fallows fortalte hvilke mysterier han ville utforske mens han bodde i Shanghai, og blant de små var hvordan alle merkevarebutikkene i byen kunne overleve. Jeg observerte det samme som han, det var aldri en kunde der. Det er godt mulig at kjøpesentrene er mindre i Bangkok, men de er langt mer folksomme enn de jeg så i Shanghai og Beijing.

MBK er et av de mest kjente i byen, selv om det nylig har blitt bygd et muligens enda større rett over gaten. Utvalget er imponerende. Jeg hadde slått fra meg den store shoppingen i Thailand, men noen DVD-butikker fristet veldig. Jeg gikk inn i to butikker og ba ekspeditøren anbefale de to thailandske filmene de mente det var mest interessant å se. Det skal bli spennende å se hva jeg endte opp med, jeg har ikke peiling. Særlig en film med et helikopter og en demonlignende skapning med vinger glidende over en moderne storby, ser interessant ut.

Så er det selvsagt et enormt område med foodcourt, hvor det er mulig å prøve ut all verdens retter til en billig penge. Systemet med å betale på forhånd ga assosiasjoner til italienske iskremsjapper. Etter litt fundering spanderte jeg 50 baht, omtrent en tier. Pad Thaien under og en Pepsi fylte nesten opp kupongen.

Pad Thai er standardrett nummer to for meg i Thailand: Stekte nudler, bønnespirer, vårløk, kylling og reker, en mild, syrlig smak uten rennende saus, overstrødd med knasende sprø bønnespirer og peanøtter.

reker0001

Mest fascinerende for meg var bittesmå reker, på størrelse med en liten fingernegl. Tygg, tygg, og bort med dem. Ikke tenk på skallet. Tilfeldigvis oppdaget jeg det også på en annen matrett samme kveld. Det var en glassnudelsalat med malt svinekjøtt, mynte og chili. På toppen var det pyntet med en fritert variant av de samme mini-rekene. De er en virkelig fin ingrediens som både smaker og er dekorativ.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: