En dag full av wat

En dag var det bare templer på meg. Både de store alle turistene må innom (Wat Pho og Wat Sakret med det Gyldne Fjellet) og et par mindre.

I Wat Samphraya (tror jeg det var) så det ut til jeg havnet midt i kirkekaffen. Jeg fikk forklart av en guide i Wat Pho at søndag ikke er en helligdag, men fridagen gjør det mulig med flere aktiviteter utover dagen. I en hall ble nærmere hundre munker undervist, i en annen snakket en munk til en stor forsamling lekfolk. Overalt var det matservering og salg av røkelse, bøker og ting uten noen forbindelse til religion.

I Wat Pho var det en sermoni i hovedtempelet. Guiden forklarte at det sannsynligvis var en familie, muligens fra utlandet, som hadde donert til tempelet for å arrangere den. Anledningen kunne være en bursdag eller en annen viktig anledning.

9 munker messet, samtidig som familien tente lys og røkelse. Mest fascinerende synes jeg en rull med snøre var. Først ble den rullet ut slik at alle munkene holdt i den, deretter ble den strukket tvers over tempelrommet og alteret til familien. Alle ble bundet sammen av snøret. Senere har jeg sett samme effekten i flere seremonier.

Flere turister krabbet inn tempelet, så langt frem de kunne og snudde seg mot døren for å glede en medbrakt fotograf med sitt største ‘se på meg’-feriesmil med munkene eksotisk dandert i bakgrunnen. Jeg hadde lyst til å ta et bilde av det lille meta-opptrinnet, men klart å holde meg.

På den annen side var det tydelig at munkene var på jobb. De småpratet litt underveis i ‘soloene’ og tok til seg litt å drikke underveis. På en måte forståelig, siden seremonien visstnok holdt på i tre timer.

Munken nærmest døren kan godt ha vært opplyst og full av visdom, men han hadde ikke skjønt en ting jeg lærte for lenge siden: Det er umulig å sjekke en mobiltelefon diskret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: