Pling-plong med dans

Drosjene utenfor hotellet var ikke helt sikker på hvor danseteateret var, selv etter at jeg viste frem kartet. En skjønte imidlertid tegningen:

«Pling-plong» sa han mens hendene knyttet seg i ‘dancing egyptian’-positur og han skar grimaser. «You like?» Deretter lo han godt.

Klassisk thailandsk teater, Khon, består av fortellinger basert på en nasjonal variant av det hinduistiske diktet Ramayana. Her sloss helter, guder og demoner i dramatiske historier. På scenen danser utøverne i masker og kostymer. Mellom opptrinnene kommer fortellere ut for å deklamere historien og dialogen på stilisert vis.

Som fargerikt turistshow er Det Kongelige Teater en scene med kvalitet i alle ledd. Alle i truppen er ansatt av kulturdepartementet og jobber med det på heltid. Engelske tekster gjør at historien er lett å følge.

To timer kan likevel være stivt uten at interessen er på topp. Jeg fulgte historien og var imponert over presisjonen til danserne. Mer bakgrunnsinformasjon hadde sikkert vært gøy, men det var uansett greit å sette pris på forestillingen. Likevel gjespet jeg nok en del ganger under forestillingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: