Thaimat 7: Chiang Mai-spesial med mer

De norske folkene jeg møter her er ganske likegyldig til thai-mat. De spiser det, men foretrekker andre typer steder. På en måte forstår jeg dem. Europeisk mat og de amerikanske kjedene er overraskende gode. Jeg pleier å nevne muligheten for å utforske den lokale matkulturen raskt, så for den første middagen i Chiang Mai ble jeg tatt med til en thai-restaurant på turiststripen.

Området var en del av det gamle Lanna-riket. Først for et par hundre år siden ble det innlemmet i Thailand. Dermed har området også sine egne mattradisjoner.

Øverst til høyre på bildet er en rett fra Chiang Mai. Den ga assosiasjoner i retning av indisk mat. Svinekjøtt lå i en karrisaus med spisskummen. Godt, men litt annerledes enn mine forventinger til thai-mat.

En annen spesialitet på menyen jeg prøvde senere var en pølse. Det meste jeg har fått i Kina og Thailand av denne typen mat er kvalmende søtt, men her var det grovt kjøtt krydret med hvitløk og chili, nærmest som en spicy falunkorv. Senere har jeg spist en variant på gaten med mye ingefær. Man kunne få den som egen rett og som kjøtt med stekt ris.

De andre rettene er standard retter man finner på mange menyer. Mild kylling med cashew-nøtter og kvernet svinekjøtt med løk, basilikum og litt chili.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: