Thaimat 8: Kokkekurs

En ting er å spise thaimat, noe annet er å lage det når jeg kommer hjem til Norge. Å bruke en dag på kokkekurs sikrer at jeg kan dele og gjenoppleve matopplevelsene mine. Et kokkekurs til 800 bath (ca 160 kroner) viste seg å være en god investering.

Dagen begynte med rundtur på markedet. Vi ble vist de sentrale grønnsakene og fruktene i thaimat, fikk en forklaring på hva de var og forslag til erstatninger. Deretter dro vi til et kurslokale der hver deltaker fikk et gassbluss, utstyr og ingredienser til hver rett. Kokkene viste hvordan det skulle gjøres, deretter var det vår tur. Og selvsagt ble det mye smaking.

Første rett var rett og slett stekte grønnsaker eller woking. Det kan jo virke ganske enkelt, men i tillegg til et par greie teknikker fikk vi mulighet til å prøve et ganske imponerende triks. Ved å helle fuktede grønnsaker opp i pannen på riktig måte sto flammene helt opp i taket. Vet ikke helt om jeg tør prøve denne varianten hjemme, men gøy var det.

Tom yam-supper var neste. I løpet av et kvarters tid var en velsmakende rett klar. Om ikke annet ble jeg oppmerksom på hvor lett det var å lage en god middag til en person. Ingen av de rettene vi lagde tok mer tid enn å vente på stekingen av en Grandiosa.

I neste runde måtte vi velge mellom en grønn curry eller paneng. Jeg gikk for den sterkeste og ble ærlig talt godt fornøyd med resultatet. Poser med grønn curry er kjøpt med for bruk i Norge.

Like fornøyd var jeg ikke med Pad Thai. Smaken var forsåvidt god, men egget ble ganske svidd. Ikke noe pent syn akkurat. Se naboens utgave øverst i hjørnet av bilde for et mer appetittlig resultat.

Etter lunsj demonstrerte kokkene hvordan man lagde curry-paste fra bunn, papaya-salat og mango med klissete ris.

Ansvarlig for kurset var The Master Thai Chef Cookery Course i Chiang Mai og en kokebok fulgte med på kjøpet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: