Et par grader i shopping

Sort belte i shopping får jeg aldri, men i løpet av Thailandsturen har jeg steget et par grader. I kofferten hjem lå det mer enn DVDer. I tillegg til krydder ble det til og med noen klær. Jeg ble litt revet med på noen av markedene.

Chiang Mai er kjent for sitt nattmarked, rett ved turiststripen. Den er jo grei nok, men virker mest laget for turister. Alle de vanlige kopiene av merkevarene og bodene med pirat DVDer var der. Mest irriterende var en trefrosk man fikk til å kvekke ved å stryke en pinne over ryggen dens. På alle gatehjørner sto det noen med disse utyskene som jeg hadde mest lyst til å plassere på et sted solen aldri skinner.

gatemarked0001

Mer spennende var det lokale markedet i gaten uten for huset hvor faren min bodde. Hver lørdag ble området stengt for all trafikk. Flere hundre meter på hver side sprang det opp boder hvor prisene var lavere og varene mer hjemmelagede enn det berømte markedet i sentrum.

Faren min pleide å åpne porten for å se på folkelivet fra terrassen. Til middag stakk han ut og kjøpte noen små grillspidd. Mens disse ble fortært med en øl, så vi på den livlige handlene og lyttet til skraphandleren over gaten som spilte fra sin imponerende samling av 60- og 70-talls pop på vinyl.

DVD foretrakk jeg å handle på kjøpesentrene. Utvalget var som regel større (også i kopier) og ofte var det mulig å få originalutgaver til en marginalt høyere pris. Unntaket var markedet klemt innimellom de mest sentrale go-go-barene i Bangkok. Der var det et par boder som hadde spesialisert seg på et kresent utvalg europeiske kunstfilmer og Criterion-utgaver.

flytehandel0001

Det store flytende markedet Damnoen Saduak en times tur utenfor Bangkok har blitt et turistmarked. Er du ikke i humør til å handle suvenirer til vanns, kan du like godt bruke dagen til noe annet. Jeg synes imidlertid det var gøy. Noen timer på vannet var et forfriskende alternativ til å traske rundt i en varm og fuktig by.

Foruten å få handlelisten min på plass (safran og tigerbalsam), småspiste jeg snacks og kastet meg inn i pruting på varer jeg egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: